Wednesday, October 28

My Baby You....

Image Hosted by ImageShack.us

Tak tahu nak describe perasaan bila tgk Aisya sakit,
Cuba jd kuat (tak nangis) nak lalui semua ni,
Tp bila tgk Aisya tidur dlm keadaan suhu bdn yg sgt2 tinggi cecah 40 degree,
Tidur pun bunyi mengerang, aduhai, nak luruh jantung rasanya..
Kesian sgt tgk tomey2 tanggung sakit mcm ni..

Dr hari Isnin (19 oct) malam, Aisya dah mula demam,
Hari Selasa ke DEMC, Rabu juga ke DEMC, doctor suh admit tp mama n papa decide nak monitor dulu, smpai ptg nmpak mcm ok, panas dah kurang,
Hari Khamis, mama pi kerja, request papa utk standby jg Aisya kat rumah nenek,
Rupanya demam dtg lagi, smpai DEMC doctor cepat2 basahkan kain utk lap Aisya sbb tempreture terlampau tinggi..
Mama balik dr ofis (sempat keja 1 jam je), trus ke DEMC n Aisya harus admit..

Seksa tgk Aisya kena drip, nangis kuat gila mcm kena dera + seksa ngan doctor n nurses sepanjang procedure.. mcm kena carik2 jantung mama tgk Aisya masa tu.. OMG
@ DEMC, tiap2 hari tempreture Aisya naik turun tak menentu, dahla tak selesa dgn drip kat tangan, Aisya asyik tunjuk pintu ajak keluar, x tak mau duk dlm bilik..

Hari Sabtu, bdn Aisya naik ruam, kata nenek ni demam campak (measles), tp doctor kata bukan.. yg pasti lg tinggi tempreture, lg bnyk ruam tu keluar.. smpai satu tahap, kaki, mulut, jari semua jd biru n Aisya gigil.. Nangis lagi mama, sbb terlampau takut, Aisya dah tak henti nangis, gigi dah berlaga2 (sejuk kot)..Mama pelluukkk Aisya kuat2 supaya rasa panas, smpai Aisya kurang menggigil.. Mama tgk muka papa - risau, muka nenek - risau, tok - risau.. Mama nangis lg dan lg dan lg..
Kalaula bleh trfer sakit tu kat mama..

4 mlm kami di DEMC, Aisya discharged on Monday 26/10/09, doctor tgk demam Aisya tak recurring within 24 hours, tu sbb bleh balik..
Nak keluar, nak cabut drip, Aisya nangis lagi.. Mama tau mesti sakit sgt.. Tangan bengkak air,dlm 2 or 3 hari mungkin surut kata doctor..

Hari ni, mama dah nmpak GLOW kat muka Aisya, my real Aisya is back!! Alhamdulilah..
Aisya dah mula menari, mula cakap2, mula respond, owhh dah gelak dekah2.. hmm rindunye Aisya..

p/s: To Papa - thank you for ur patience, kindness, understanding, and thank you for ur never ending love..
To Nenek, Opah and Toks - we thanked you guys for ur concern and time, not forgetting; ur love MMUUAAHHH

2 ♥ly comments:

Anonymous said...

wow..so that's how a mother feels..
God bless all mothers of the world.

-yg takkan bleh jd ibu.

Nurshuhada Zainon said...

my God, sedihnye baca citer ko.. neway, sbb tu lan takmo jadi doktor kanak2. Tak sanggup katanya.