Sunday, November 8

AISYA WALKS!!!!

I purposely besarkan tajuk entry kali ni, haha!! i'm too excited, sbb aisya dah berjalan dgn jayanya.. no pegang2, tangan angkat ke atas - balancing skill you'all!! selalunya, bila nak suruh dia berjalan, mama n papa kena duduk/diri dlm distance yg agak2 dia bleh sampai, tp smlm, nmpk sgt dia practice sorang2, mama ke, papa ke, nenek ke, tok ke semua tak yah standby dkt dia.. dia set perhentian dia sendiri, dari meja ke sofa, sofa ke almari tv, mula2 jarak dekat, pastu makin jauh n jauh!! bukan jalan straight je, siap bleh belok2, bleh stop jap n sambung jalan tanpa berhenti duduk pun.. owwhh brilliant aisya!!

Disbbkan terlampau excited "dpt kaki" ni, smlm Aisya x tido sepanjang hari, sibuk dgn aktiviti memanaskan badannya.. muka tak penat langsung, aktiviti merangkak semakin dipinggirkan.. huhu eksyenn!!

Lepas keluar hosp, 5/11/2009 aisya turns 11 months old, n 7/11/2009 aisya berjalan.. Alhamdulilah..

Skrg 8.40am 8/11/2009, aisya masih tidur dgn nyenyaknye.. sbb mlm td tidur lewat dkt 12midnite..

As for me, maybe backpain mama akan kurang sket sbb aisya dah tak nak mama dukung (ye ke??), or mama mungkin beralih ke skill berjogging plak sbb adegan kejar2 akan bermula!! yeeehaaa!!

MAMA LUVS AISYA SOOOO MUCHHH!! and papa too!!

4 ♥ly comments:

Anonymous said...

ehem...

Aisya walkS!

it's okay, everybody makes mistakes once in a while. including yours truly. :)

hana_lalalala said...

congrats aisya

rynn said...

errr mr/ms anonymous, malunye i.. huhu, anyhow, i tetap bangga dgn aisya punye progress!! hmmphh

hana: yeay!! tq

Nurshuhada Zainon said...

yup! kite perlu berbangge dgn stiap pencapaian anak. eventho it sounds simple, but for anak2 tu, the appreciation is big!