Thursday, March 13

JUMPER the movie!!@@??!

it has been quite some time x tgk wayang... one year jugakla.. so yesterday would be the day that we chose to watch a movie.. tgk cerite JUMPER.. hmm the movie was quite boring actually.. terlampau tak logic.. yes, i do agree that 70% Hollywood movies ni bnyk yg rekaan semata2 mcm cerita narnia, lord of the rings, harry potter, star wars.. tp cerita2 yg tu semuanya menunjukkan yg org yg buat cerita tu berjaya create satu 'dunia' yg lain (yg mmg x wujud kat bumi) yg kadang2 bleh terima.. effort yg bersungguh2!! tak mcm JUMPER nih!! hish karut sgt..

those who have watched this movie might understand why i said so.. cerita buat kat alam nyata.. sekali pejam bleh smpai mana2 yg die suke!! perghh.. ade ke patut.. sbgai org islam, kite tau satu2 yg m'punyai sifat itu ialah Allah SWT. nasib baik dlm script cerita ni si PALADIN (pembunuh JUMPER) tu ade mention pasal kuasa yg hanya mampu dimiliki tuhan ni.. hmm cube kite compare dgn cerita DUYUNG.. kalau tanye org2 melayu kite ni, for sure takkan tgk DUYUNG, maklumla cerita org melayu.. kunun omputih sgt asyik nak tgk hollywood movies.. padahal kena tipu jugak.. bezanye sound effects je.. cerita?? lebih kurang sama ngarutnyee!! kan??

2 ♥ly comments:

husni said...

bagus, dah ade blog. baru bole jadi cool. zaman sekarang kalau nak jadi cool kene ade blog.
bila nak datang melawat aku kat sini?

mr. izuan said...

hi ridz & rynn, aku pun dah ade blog. drop by if you have the time.