Thursday, September 2

this n that

aisya @ 5 mnths


sofea @ 6 mnths



sibuk la sgt2 mama ni lately...

aisya so far dah makin nmpak ke'kakak'annya.. pandai nak tepuk adik, adik muak nak lapkan, adik poopoo tlg kasitau mama, susu adik nak tolong pegangkan, n sgt takut kalau strangers nak amik/dukung adik.. jeritnya punyalah kuat!!

major progress, bercakap.. huhu smpai mama n nenek dah lenguh mulut la nak layan die.. tanye ape saja, 90% pasti reply.. jumpe siapa aje [perempuan je] semua dipanggil "aaatiee"[aunty].. nak pujuk papa supaya kasik benda yg die nak, dia ckp "papa peeaasee [please]".. kalau buat salah, "mama oweee [sorry]"..

script wajib tiap2 kali mama balik keje " mama acha nak weeet" [sweet = gula2, biskut, chocolate]. tp sejak nak dkt raya ni, sbb mama slalu bwk balik biskut raya dr opis, aisya mintak "mama nak guku" maksudnye die nak muruku!!! hahaha gelak guling ngan nenek sbb mane la plak die dgr or sebut muruku tuh..



adik the molat2, sofea the bombom.. die dah lama menyusur 100km/h, merata rumah dah round.. blom merangkak tp position merangkak tu dah pandai buat, bila nak move je woops trus slide/nyusur balik.. mungkin sbb ke'debab'an yg melanda tu kot.. hahah

adik sgt geram ngan kakak, not sure why.. tp bila dgr suara kakak trus tak nak tido, bdn lonjak2 nak main, kakak dtg dekat nak tarik rambut.. apakah?? tp kakak sekali pun tak pernah balas kat adik.. rasanya adik ni nak main sgt2 ngan kakak ni..


oh ye dari 17/8/2010 - 20/8/2010, adik was admitted @ DEMC due to infantile asthm.. kena neb n fisio nak cairkan kahak.. tp adik x nangis, muka cook giler, agaknye die rasa lega bila dpt neb tuh.. anyhow, adik punye eczema ni dah smpai sangkut ke asthma, so bnyk benda yg mama kena extra jaga.. prevention is better than cure kata paed tu.. ok doc!! sepanjang tempoh tu, mama la yg jaga adik kat spital, nasib bilik canggih.. maklumla DEMC building baru..

tak sabar nak tunggu papa habis course, tak sangka dgn kuasa Allah dah 6 bulan mama bertahan tanpa papa disisi setiap masa, nasib ada weekends yg papa bleh balik.. chaiyokk mama!! - kasik semangat kat diri sendiri la kan...

1 ♥ly comments:

cik ieyra said...

so cute ! :)