Wednesday, September 16

ENTRI ABC (campur2)

sekejap btul dah nak smpai hari raya.. alhamdulilah (setakat hari ni), dgn kudrat yg Allah beri, puasa masih blom tinggal.. wlaupun sgt penat dgn aisya yg makin active and terlebih2 manja lately.. + ridz yg bnnnyyykkkk membantu esp dalam m'uruskan hal rumah tangga nih..

tak tau mcm mana nak susun entri kali ni, sbb lama sgt tak menulis.. ape kata kita mula dgn cerita AISYA my dibo dibo!!

AISYA-
- gigi satu pun blom tumbuh.. kuikui, tp dah bengkak sgt gusinye
- jalan, pun masih blom (perlu ada bantuan utk jalan).. tp aktiviti memanjat sgtlah pro, slide utk turun dari katil pun dah expert.
- baru2 ni demam, sampai 3-4 hari baru kebah, doc pun suh amik darah, takut denggi.. ish alhamdulilah dah sihat balik..
- tahap kemanjaan semakin menebal, asyik nak mama dukung, adoiyaii tak larat la mama sayang muchukk..
- berat terkini = 9.2kg
- rambut; masih di tahap sikit n halus..
- awal puasa hari tu, mama n nenek invest sikit utk beli barang kemas utk aisya.. tp baru pakai sat, rantai leher dah putus, kena hantar pateri plak..

MAMAAISYA
- bonus dah masuk!! weeehuuuu!! alhamdulilah syukur
- semalam last day kerja, tp EL sbb ke pahang [pakcik (abg kpd ayah meninggal dunia) innalilahiinnailaihiraji'uun]
- baju raya 1 pun tak beli lagi utk diri sendiri
- puasa, hmm kali ni tak sekuat masa mengandungkan aisya, sbb selera tak brape baik sgt, tp alhamdulilah blom skip lagi puasa kali ni, harap2 penuh la..
- sgtla seronok shopping kat M.A.C last week, lama sgt dah tak beli benda2 makeup ni (psstt.. walaupun tak pandai bersolek)
- hari ni, nak ke munawwarah bersama nenek utk 'renew' tudung2 yg sedia ada..

PAPAAISYA
- saya sgt chennta lelaki ini
- bnyk sgt yg dia bantu n korban utk sy sepanjang kami kahwin
- terlampau taksub dgn kerja cucuk tanam n mencantikkan rumah kami @ nusa rhu
- hmm kerja die kat office terlampau bnyk, tiap2 hari die balik agak lewat.. siann kat awk..
- hari ni last working day, esok da nak balik kmpg raya.. wahhh syioknye!!


oklah, di kesempatan ini (cheewahh), hazrin ucapkan selamat hari raya aidilfitri, mohon ampun dan maaf atas segalanye.. balik kmpg drive baik2, insyaallah ade rezeki kami buat rumah terbuka, kalau tak pun rumah sentiasa terbuka utk kunjungan sahabat sekalian.. chioww

1 ♥ly comments:

lyana kamarul bahrin said...

selamat hari raya in advance juga! ;)