Tuesday, June 24

2ND VISIT TO GYNAE

the exact appmnt date was on the 11th june.. tp sbb keje, postponed kpd 25th june.. hari ni someone fr DEMC called o inform that my gynae's clinic will be closed on 25th.. pulokk!!! nasib sempat tanye Dr available ke tak hari ni.. at last, dpt gak pi jumpe Dr pkul 2pm td..

Ya Habibi masih lg kat office, he'll finish class at 2pm.. so, i was planning to meet him up at DEMC. walaupun appmnt set within 2pm to 2.30pm, tak semestinya bleh jumpe Dr masa tu jugak.. Dr kan on call.. tetiba ade org nak bersalin ke.. mesti die kena attend dulu.. i was expecting dlm 2.30pm mcm tu baru smpai my turn.. tup2 blom sempat habibi smpai, dah kena panggil.. so dgn x best tp bercampur excited, masukla sy sorang diri jumpe Dr.. sembang2 sket, pastu buat ultrasound..

ni la saat paling tunggu2 nih.. but habibi was not there to share this beautiful moment. isk.. isk.. lmbat smpai sbb susah cari parking.. isk.. there was one big change utk ultrasound kali ni.. last visit, kitorang husband and wife duk complaint kat Dr sbb ultrasound machine tu nmpak mcm conventional (tak canggih sgtlaa).. agaknye tersinggung, kali ni dtg, perghhh, dah pakai flat screen.. in addition tu that, patient tak yah la nak duk sibuk share the same screen ngan Dr. we will have our own screen to view our little baby inside the womb!! haha!! double thumbs up!!

agak2 la kan, i'm the first mom-to-be to use this machine.. sbb masa Dr buat ultrasound, skali 3 org nurse masuk utk tgk.. hmm agak je la.. but that's not the point.. nak cerita pasal baby dlm perut..

dear baby,
hari ni mommy dpt tgk baby dgn jelas dkt screen.. u r developing very well dearie.. i can see ur head, ur hands, ur legs and ur heart beating!! Dr tu zoomed btul2 until mommy can see ur healthy bones grow. comelnye!! Dr ade cuba tunjuk kat mommy ur eyes, tp mommy tak dpt detect la sayang.. this is my first time, so mommy mcm blur sket.. x bleh nak imagine how it looks like.. tp at first, mommy ade tanye Dr, knape baby terbalik ni?? Dr kata baby mmg akan gerak2 dlm womb, so positions tu slalu berubah.. owh..

alhamdullilah, Dr kata baby sihat.. insyaallah in the a month's time, mommy would be able to feel your movement syg.. oh ye, mommy was expecting daddy to arrive anytime soon, tp smpai Dr habis scan, daddy tak sampai jugak.. well, i promise u that we'll come together next time to see ur progress dear baby..

mmm deep down mommy's heart, mommy felt guilty.. takut sgt sbb mommy slalu skip vitamins.. daddy yg sabar tiap2 mlm pujuk utk mkn all those vitamins.. sblm visit ni, mommy cuma mkn folic asid dgn neurogain, obimin (vitamin) ada, tp mommy tak bleh mkn sbb the pill is very very very big to swallow.. but according to Dr, that wasn't enough.. Dr kasik mommy calsium, ion plus folic asid lagi.. semua pills tu a bit smaller compared to obimin.. so mommy akan cuba mkn ok!! insyaallah..


Dear awk sayang,
(hmm bila la nak pandai panggil "abg" ni - bkn sy tak mau, ridz ckp die rasa mcm nama die sabaruddin kalau panggil "abg".. hisy.. )

dah 15 weeks pregnant, fr the very first day smpai hari ni, u r always there by my side.. to support, to understand, to cheer, to calm me down and to massage.. and to jaga waktu mkn vitamins.. hehe!! terima kasih bnyk2 sbb sabar and trus sabar.. terima kasih Ya Allah sbb kurniakan suami yg sabar, yg penyayang, yg menjaga hati dan yg sgt pandai tolerate..

nota kaki
*next gynae visit, kite gi sesama ek!! janji tau!!
*sayang awk slalu!!

7 ♥ly comments:

Joanna Woon said...

Hi Ridz and Rynn,

A big hug for both of you. For the past few years, I always wonder when will it be my chance to be a parent! And now you are! I am so happy for both of you!!

Jebon said...

Rynn, aku pun rasa nama Ridz jadi Sabaruddin kalau kau panggil dia abang. Kut ya pun dah boring dengan nama Ridz, panggil lah dia nama lain seperti Ahadiat Akasyah atau Ridzuan Danish (macam nama anak artis sikit).

ridz said...

damn ah, ridzuan danish? nama seperti sejenis makanan lor..

husni said...

tak pun panggil la dia jamali shadat ke...layan sikit.

Jebon said...

betul tu huzz.. panggil dia imran ajmain pun okay.

sumi said...
This comment has been removed by the author.
sumi said...

panggil kekanda je lah Rynn..senang citer.hehehe!